Menu

Abutilon - Achimenes - Aechmea - Afrikaantjes - Agave - Aglaonema - Agrimonie (gewone) - Aloƫ - Alpenvrouwenmantel - Anjer - Ardisia - Balsemien - Bekermalva - Bonte Ananas - Bruidsluier - Clarkia - Crysant - Dahlia - Dille - Duizendblad - Duizendschoon - Flamingoplant - Flox - Fraaie Vrouwenmantel - Geranium - Gewone esdoorn - Goudsbloem - Ijsbloempje - Ijzerhard - Juffertje in `t groen - Kaaps viooltje - Kamerden - Kamerwingerd - Kattenstaart - Keizerspoor - Klaproos - Klokje - Kokardebloem - Kosmos - Lamsoor - Leeuwebek - Madeliefje - Marjolein - Maskerbloem - Mexicaantjes - Middaggoud - Muurbloem - Nemesia - Nestvaren - Nieuw - Oost-Indische Kers - Pantoffelbloem - Petunia (hybride) - Portulaak - Reukerwt - Rudbeckia - Salie - Schaamrood - Sierasperge - Slagersplant - Stokroos - Struikbegonia - Tuinkers - Tuinlobelia - Venushaar - Viooltje - Vlijtig Liesje - Vrouwenmantel (gewone) - Zaaiaster - Zinnia - Zomerazalea - Zonnebloem
BenamingTuinkers
FamilieCruciferae
Omschrijving 
OnderhoudHet heeft geen bepaalde voorkeur wat zon betreft. Zowel in schaduwrijke als zonrijke plekken gedijdt deze plant goed.
GroeienDe tuinkers is heel het jaar door makkelijk zelf te kweken uit zaad. Zaai bij een temperatuur van 10 à 15°C. De zaden niet afdekken. Hou de grond vochtig. Na 3 tot 5 dagen kiemen de zaden. U kan de scheuten afknippen voor consumptie als ze ongeveer 6cm hoog zijn.
Tips 
OpmerkingenTuinkers heeft een sterke smaak, die wat aan noten doet denken. Het is dan ook niet voor niets familie van de mosterd.
Toepassingende blaadjes worden als garnering gebruikt voor salades, stoofschotels ed.
Foto's